Skip to main content

Som ambitiøs leder er du modig – men tør du gå forrest i et tiltrængt paradigmeskifte…?!

By 10. september 2023november 15th, 2023Blogindlæg

Tiden er for længst løbet fra den autoritære ledelsesstil. Og tiden har sådan set aldrig været til den travle og distancerede ledelsesstil, som mange ledere praktiserer i dag. Så det er på høje tid, at vi som ledere tager faget ledelse af mennesker alvorligt – og begynder at lede vores medarbejdere som om de var mennesker! I hvert fald hvis vi ønsker medvind i forhold til eksekvering – for selv den mest geniale strategi er som bekendt værdiløs, hvis vi ikke formår at eksekvere den via vores folk.

Succesfulde ledere har både skarpe hjerner og store hjerter med på arbejde. For som leder skal du både kunne træffe de svære beslutninger og eksekvere dem på en medmenneskelig måde. Som leder er dine primære ressourcer (stadig) mennesker og din primære opgave er at skabe grobund for at menneskelige potentiale forløses, så dit team – individuelt og samlet – overgår sig selv og leverer de ambitiøse resultater, du på holdets vegne har sagt ja til at levere.

At skabe nye og endnu bedre resulter kræver, at du som leder har et sprog for og kan arbejde med personlig udvikling. For nye resultater kræver, at du kan hjælpe dine folk til at tænke nye tanker og gøre nye handlinger, selvom det føles både svært, ukomfortabelt og måske endda farligt.

Derfor er det tid til HUMAN LEADERSHIP! Det er tid til at forstå, at vi som mennesker er drevet af komfortzonen – uanset hvor kloge, erfarne eller modige vi er. Og som leder er din succes afhængig af, at du kan hjælpe dig selv og dine folk til at blive i potentialezonen indtil den nye adfærd er blevet en del af en udvidet komfortzone. Som mennesker har vi alle både en komfortzone og en potentialezone, men de er forskellige. Derfor kræver succesfuld ledelse af mennesker både nærvær og et langsommere tempo. At skabe plads til dét starter med, at du opgraderer dine tanker og følelser i forhold tid.

Din tid kommer fra dig! Du bestemmer, hvordan du bruger din tid – også selvom det ikke altid føles sådan. ”At have for travlt” er bare en undskyldning. En undskyldning for at blive i komfortzonen. At træffe nye beslutninger og prioritere tiden anderledes ligger i potentialezonen. Derude hvor de fleste af os har brug for omsorgsfuld sparring for at lykkes med at tænke nye tanker og gøre nye handlinger, selvom det føles svært.

Det kræver mod at lave et paradigmeskifte – og det kræver nærvær. At være nærværende og i stand til at skabe et trygt rum for udvikling for dine folk er en afgørende kompetence at styrke som leder. Og det er en kompetence, der starter i hjertet. At have hjertet med på arbejder og at turde vise, hvem du er som både menneske og leder kræver også både mod og nærvær. At forandring føles farligt er menneskeligt. Jo mere menneske du tør at være som leder – jo nemmere bliver det for dine medarbejdere at bevæge sig ud af komfortzonen. Jo nemmere bliver det for dem at tænke de nye tanker og gøre de nye handlinger der skal til for, at I lykkes på et nyt niveau. Og det er i bund og grund opgaven som leder!

Rie Dalsgaard

                                                                                                                                 

HUMAN LEADERSHIP forløbet får du indsigter og værktøjer til at løfte dit lederskab, så ledelse af mennesker bliver nemmere. Jeg ved, at dit potentiale som leder er endnu større end du udlever lige nu. Der er noget, du længes efter. Ellers ville du højst sandsynligt ikke læse med på mine indlæg.

Jeg ved også, at det kræver mod at committe sig til udvikling – derfor tilbyder jeg dig op til en kort gratis samtale – til afklaring i forhold til forløbet eller til ledersparring på en konkret udfordring.