Skip to main content

Som ambitiøs leder har du hjertet med på arbejde – det er ikke nok at ”kunne regne den ud”…!

By 22. marts 2023november 15th, 2023Blogindlæg

Som leder er du sat i verden for at gøre en positiv forskel. For at sikre at dit hold skaber endnu bedre resultater end tidligere. Og endnu bedre resultater end hvis holdet ikke havde en leder. Det kræver, at du både evner at se og at udfolde potentialet. Potentialet i individet, i holdet og i forretningen. At se potentialet i mennesker – i dig selv og dine folk – er en kompetence, der starter i hjertet.

Som mennesker er vi følelses-styret, eller irrationelle. Også de såkaldt rationelle. ”Der er ikke en eneste beslutning i et menneskeliv, som ikke i afgørende grad er styret af følelser” (s. 304 i Dr. Zokaroffs Testamente – en bog om menneskehjernen af Peter Lund Madsen). Derfor tager ambitiøse ledere både sin skarpe hjerne og sit store hjerte med på arbejde.

”At skabe endnu bedre resultater med de samme eller færre ressourcer” er den korte beskrivelse af opgaven som leder. Dine primære ressourcer som leder er stadig mennesker. Mennesker af kød og blod. Mennesker med tanker og følelser, der fører til handlinger. Eller mangel på samme. Summen af handlinger giver resultaterne. Derfor er du som leder resultat facilitator. At være facilitator af nye resultater kræver, at du formår at inspirere dine folk til at tænke nye tanker og til at gøre nye handlinger, selvom det føles ”farligt”. For det gør det. Nye tanker og nye handlinger ligger for de fleste mennesker udenfor komfortzonen, nemlig i potentialezonen. Både komfortzonen og potentialezonen er individuel, men vi har alle begge to. Som resultat facilitatorer hjælper vi folk med at blive i potentialezonen indtil de nye tanker og nye handlinger ikke føles farlige længere. Indtil de er blevet en del af vores nye komfortzone. At stille trygge rammer for udvikling til rådighed for dine medarbejdere kræver, at du tager hjertet med på arbejde.

For uanset baggrund, uddannelser og erfaringer er både du og dine folk først og fremmest mennesker. Som mennesker har vi brug for at blive set, hørt og accepteret som det menneske, vi er. Og når der er udvikling og forandringer på agendaen, har medarbejdere brug for ledelses-support, der hjælper dem til at turde forlade komfortzonen for at træne i potentialezonen. At turde afprøve nye tanker og nye handlinger for at opdage, at det ikke var så farligt, som det føltes. For derved at forblive modige og fortsætte træningen indtil nye kompetencer og vaner er skabt.

Ledelses-support der udfolder potentialet starter i hjertet. For som Theodore Roosevelt sagde:

People don´t care how much you know until they know how much you care”.

Og alle mennesker kan mærke, om du mener det. Så fra hjertet skal du oprigtigt ønske at hjælpe dine medarbejdere til at lykkes. Hjælpe alle – som i, både de irriterende, de ældre, de kloge, de frygtløse, de stille, de provokerende, de unge, de bange, de søde, etc. Hjælpe alle til at overgå sig selv – lykkes med at udvikle sig og løbende skabe nye resultater.

Har du ikke hjertet med i din ledelse, oplever du højst sandsynligt modstand. Og uanset hvor meget du knokler og forsøger ”at regne den ud”, kommer du ikke rigtig nogen vegne. Det føles uoverskueligt og som skruen uden ende. Og inden du ser dig om, er det også begyndt at påvirke din arbejdstid og dit privatliv…

Inderst inde ved du godt, at den ”eneste vej ud” er at gøre noget andet end du plejer…

At kunne yde ledelses-support, der udfolde potentialet, kræver, at du som leder selv tør at gå forrest. At du som leder viser at du selv regelmæssigt forlader komfortzonen for at træne i potentialezonen – at du selv bevidst udvikler dig i lederrollen, i rollen som resultat facilitator.

Gør du det…?

____________________________________________________________

Har du brug for at stå stærkere som dig i lederrollen?

Drømmer du om at kunne yde ledelsessupport, der udfolder potentialet?

Så kom med på HUMAN LEADERSHIP forløbet, hvor du både får lavpraktiske værktøjer, masser af sparring og den ”støttende hånd i ryggen” der gør, at du løfter dig til næste niveau i dit lederskab. Læs om forløbet her.