Skip to main content

Som leder er du en stemme – ikke et ekko…!

By 10. oktober 2023november 15th, 2023Blogindlæg

At være en stemme kræver, at du også tager hjertet med på arbejde. At være en stemme, ikke et ekko betyder kort fortalt, at du skal være autentisk. Du skal turde være det menneske du er. Du skal turde stå op for dét, du tror på i leder rollen. Du skal turde gå efter de ambitiøse mål, som du er passioneret for at realisere. Du skal turde træffe de svære beslutninger. Du skal turde være upopulær. Du skal turde ”træde frem”, ikke vente på at blive opdaget. Du skal turde gå forrest. Du skal turde gå imod strømmen. Du skal turde gøre det rigtige, selvom det er svært. Du skal turde mene noget, selvom der er risiko for at nogen ”dømmer dig ude”. Kort sagt, du skal turde forlade komfortzonen for dagligt at træne i potentialezonen.

Jeg ved, at du både har en skarp hjerne og et stort hjerte – ellers ville mine indlæg ikke appellere til dig. Spørgsmålet er bare, om du som leder også tager begge dele med på arbejde?

Som leder er du sat i verden for at gøre en positiv forskel for dit hold. Din primære opgave som leder er at hjælpe dine medarbejdere med at udfolde potentialet – individuelt og samlet – så I sammen skaber endnu bedre resultater i år i forhold til sidste år.

Den korteste vej til at lykkes med det, finder du ikke ved at søge udenfor dig. Eller ved at løbe hurtigere eller arbejde endnu flere timer i døgnet. Den korteste vej til at lykkes som leder finder du heller ikke ved at fylde leder værktøjskassen med flere værktøjer, som du alligevel ikke bruger i hverdagen.

Den korteste vej finder du ved at vende blikket indad. Ved at booke en række møder med eksperten i dit liv. Nemlig dig!

DU er dit vigtigste ledelses værktøj!

Du og din måde at være på er afgørende for, i hvor høj grad du lykkes i rollen som leder. Som leder skaber du ikke resultaterne selv, du skaber dem gennem andre. Gennem andre mennesker. Derfor er det afgørende, at du er menneskelig. At du giver dig selv menneskelige vilkår, og at du leder dine medarbejdere som om de er mennesker.

Som mennesker er vi – når alt kommer til alt – følelses styret. Og det faktum tager du højde for, når du som leder også tager hjertet med på arbejde. Når du kommunikerer fra hjertet ved dine medarbejdere godt, at du tager et medansvar for, at de både lykkes og trives. De ved, hvad du står for og hvor de har dig. De ved, hvilke ambitiøse mål du brænder for at nå. De ved, at du er i stand til at træffe de svære beslutninger og eksekvere dem på en menneskelig måde. De ved, at du tager ansvaret, når I som hold ikke lykkes og de ved, at holdet får æren, når I lykkes.

At være en stemme og en succesfuld menneske-leder kræver, at du både tør at være upopulær og at du formår at holde egoet i kort snor. At du tør at træffe og kommunikere vigtige beslutninger selvom andre er uenige og måske endda også reagerer følelsesmæssigt på det. For hvis ikke du tør at være upopulær, kommer frygten til at styre dig og din adfærd. I stedet for at kommunikere og agere fra hjertet, forsøger du at ”regne den ud” fra hovedet. Og så er du i fuld gang med at gå ego-omvejen…

Derfor er det også afgørende, at du som menneske-leder formår at holde egoet i kort snor. At du formår at holde frygten ud i strakt arm. At du formår at tænke de nye tanker og gøre de nye handlinger, selvom det føles svært og måske endda farligt (f.eks. at uddelegere ansvar og at lade dine folk ”shine” i stedet for dig). At forlade komfortzonen og dagligt træne i potentialezonen er den korteste vej til nye resultater. Dog ikke den nemmeste…

Udvikling er sårbart for os alle, så derfor den naturlige modstand og lysten til at blive i komfortzonen. Kun når du løbende udvikler dig mentalt, forbliver du relevant – husk det!

                                                                                                                                

Føles det grænseoverskridende at indgå et samarbejde med en coach?

Hvis ja, kan jeg love dig, at det er helt ufarligt. Til gengæld kan en coach hjælpe dig med både at se og udfolde dit potentiale, så du bliver den stemme og den leder du ønsker at være. Skriv til mig, hvis du har spørgsmål eller er klar til for alvor at sætte skub i dine resultater som leder.