Skip to main content

Som ambitiøs leder møder du dine folk dér, hvor de er – og skaber markant bedre resultater…!

By 5. december 2021november 15th, 2023Blogindlæg

Uanset hvor dygtige du og dine medarbejdere er, er I også bare mennesker. Mennesker som i nogle situationer og relationer har overskud, selvtillid og gå-på-mod. Og i andre føler sig energiforladte, usikre, bange eller tvivlende. Typisk er det også forskellen på at være enten i komfortzonen eller i potentialezonen. Som leder vil du gerne have, at dine medarbejdere bruger en masse tid i potentialezonen for det er der, der både læres nyt og skabes nye og endnu bedre resultater. Derfor er det vigtigt, at du som leder formår at møde dine medarbejdere som mennesker dér, hvor de er.

For mennesker skal ledes som om de er mennesker. Mennesker har brug for oprigtig interesse, motiverende støtte og kærlig omsorg. Specielt i udviklings- og forandringsfaser. Her har vi brug for at vide, at vores leder ser vores potentiale, tror på at vi kan lykkes og støtter os hele vejen i mål. Med ambitiøs ledelsessupport tør dine medarbejdere godt bevæge sig ud i potentialezonen – derud hvor de nye kompetencer læres og markant bedre resultater skabes.

Der er store ligheder mellem at være en dygtig leder og en god forælder. Som forælder ser du dine børns individuelle potentialer, du giver dem kærlighed og omsorg for at være det menneske de er, og du hjælper dem til at gøre de handlinger, der skal til for at opnå de resultater, de gerne vil opnå. Du støtter, motiverer og inspirerer dem hele vejen i mål.

Som leder ser du dine medarbejderes individuelle potentiale, du gør det trygt for dem at være det menneske de er, og du hjælper dem til at gøre de handlinger der skal til for at nå de ønskede resultater. Du støtter, motiverer og inspirerer dem hele vejen i mål.

Grundlæggende vil vi som mennesker gerne udvikle os. Som børn og unge er det indlysende, fordi der er så mange ting, vi skal lære for at blive selvstændige voksne. Men hvorfor skulle det ændre sig, bare fordi vi bliver 25+? At have retning på sin udvikling og føle sig ”på vej” giver trivsel. Modstand mod forandringer er altså reelt set ikke modstand mod forandring og udvikling, snarere en reaktion på følelsen. Følelser der hører med til potentialzonen. Så snart vi som mennesker kommer ud på kanten af vores komfortzone, dukker tanker og følelser som tvivl og frygt op. Og bare ved tanken om de nye handlinger i potentialezonen, kan vi få bankende hjerte, sved på overlæben, klamme hænder eller andre kropslige reaktioner.

Prøv bare at forestille dig, at du om 1 time skal holde et foredrag fra 500 mennesker. Eller hvis det allerede er indenfor din komfortzone, så forestil dig at du skal synge for dem. Eller en anden aktivitet, som du ved ligger langt udenfor din komfortzone. Hvad sker der i dine tanker, dine følelser, din krop…?

Det er det samme der sker hos dine medarbejdere – i forskellig grad naturligvis – når forandring og udvikling er på agendaen. Derfor prioriterer du god tid til individuel og fælles ledelsessupport, så du kan møde dine folk der hvor de er – løbende.

For, at turde bevæge os væk fra komfortzonen og ud i potentialezonen har vi som mennesker brug for support. Brug for at vide at vi ”overlever” selvom det føles farligt og brug for at høre ”det skal nok gå – og hvis ikke, løser vi det sammen”.

Nu tænker du måske; ”Kan det virkelig være rigtigt. Det er jo voksne (nogle af dem virkelig voksne) mennesker, jeg er leder for…?”

Dertil vil jeg bare sige at ”mennesker” er kodeordet. Uanset alder, uddannelser og erfaringer ligger udvikling af ny adfærd i potentialezonen. Så hvis du som leder – på holdets vegne – har sagt ja til at levere nye resultater, skal både du og dine folk træne nye tanker, følelser og handlinger i potentialezonen for at lykkes. For hvis I fortsætter som nu, vil I maksimalt få de samme resultater som nu.

Det gælder også dig som leder.

Hvem supporterer og fastholder dig i potentialezonen…?

____________________________________________________________

Jeg ved, du har et endnu større potentiale – ellers ville du ikke læse mine indlæg – og jeg supportere og fastholder dig med glæde i potentialezonen!

Ring eller skriv til mig, hvis du vil høre om et ledersparring/coaching forløb.
/Rie